Den store mat tabben..

For meg er det veldig viktig og ikke minst en prinsipp sak at barna skal smake på all mat som blir servert, jeg har selv måttet gjøre dette fra jeg var liten og det har resultert i at jeg liker så å si alt man kan trykke i kjeften. Det har jo også sine ulemper ved at man legger på seg et par ekstra kilo men for meg er de kjekke å ha på vinteren så jeg ikke skal fryse så, men for det meste er det bare positivt at jeg liker det som finnes av mat.

Gjennom mitt liv har jeg levd under regelen at man skal smake på alt 20 ganger før man kan si om man liker det eller ikke, og den dag i dag sitter jeg kun igjen med erter og mais som ting jeg ikke liker eller kan fordra. Barna her i huset derimot spiser omtrent ingenting, her er det kun Spagetti ala capri, pølser og taco som er godkjent, nå smører jeg litt på men det er får å vise dere hvor landet ligger.

Vi her i huset strever hver eneste dag med å finne en rett som gjør dem fornøyde for det sier seg selv at man ikke kan spise pølser og ala capri hver eneste dag. Det har fungert med vekslende hell og etter dagsform, yngstemannen i huset er blitt veldig mye bedre i det siste men 9 åringen med oppførsel som en tenåring derimot skal det mer til for å overbevise.

I går kjørte vi derfor en av hennes favorittretter nemlig koljekaker og poteter, som en ny vri hadde da mor i huset laget en grønnsaksblanding såkalt amerikansk. Denne inneholder gulrot, erter og mais, jasså en Solheim favoritt der altså.. Men slik jeg har presset barna i matveien de siste ukene kunne jeg ikke selv nekte å spise grønnsaker.

De trodde jo de slapp de også da de så hva det var, men da tok jeg en beslutning om å si at jeg skulle ha dette ved siden av. Jeg forsøkte så godt jeg kunne og overbevise meg selv om at dette skulle gå bra, innerst inne visste jeg jo at dette ikke var mulig å presse i seg. Så da datteren i huset fortsatt nektet å spise grønnsaksblandingen tok jeg det dristige steget og  sa at jeg kunne spise mais for seg selv for å vise at dette ikke var farlig.

Det skulle jeg aldri ha gjort da for å si det sånn, for maisbiten kom opp igjen like hel og fin, jeg stod over vasken å brakk meg i sikkert 5 minutter uten å få vekk den ekle maissmaken. Min reaksjon på mais spisingen bygget vel ikke oppunder mine oppfordringer om å spise alt og kanskje er alt arbeidet jeg har lagt inn nå forgjeves. Men den maisen klarte jeg bare ikke..

Lar du barna dine slippe unna å spise ting de "ikke" liker?

4 kommentarer

Znippen.no

02.06.2017 kl.22:14

Ønsker deg en god helg! Feel free til å ta en titt innom bloggen min og følge den :)

stepappahjerte

02.06.2017 kl.22:18

Znippen.no: Takk det samme ?? Jeg skal ta turen innom vettu ??

02.06.2017 kl.22:41

Ja du,det slipper datra mi glatt. Jeg vokste opp med en stefar som deg...mor mi var ikke tøff nok til å si ifra,så jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg som lita jente satt ved bordet og brekte meg av alt jeg ble tvunget til å smake på.

Jeg har hatt problemer med mat helt fram til nå. (Jeg er over 30) . Mat har blitt forbundet med tvang og følelsen av å ikke ha kontroll.

Nå sier jeg ikke at din kjære sine små barn kommer til å bli slik,men bare tenk litt på det. Mat skal være noe positivt,det er tross alt det vi lever av. Er hvert måltid preget av "du skal" "jeg bestemmer" "jeg mener" fra din side kan det slå uheldig ut. Mange tåler det fint,men mange små barnesjeler reagerer negativt på slikt.

Min datter får spise det hun vil -innen rimelighetens grenser-såklart! Hun får ikke pølse og pannekake hver dag,har vi noe til middag hun har smakt en gang og ikke liker smaken på,så får hun ta en ekstra potet,eller et ekstra glass melk til. Det blir nok folk av henne likevel! ;)

stepappahjerte

03.06.2017 kl.10:25

Anonym: Jeg skjønner hva du mener altså, men her er det snakk om at barna her i huset liker taco, men dersom man lager nachos som har akkurat samme ingrediensene bare det ikke er presset i ei lefse, så liker de det ikke.

Dersom vi serverer blodpudding og de sier det liker vi ikke så er det greit, men når alt annet enn pølser og pizza er æsj, så føler jeg at vi må vekke de litt opp for annen mat en bare det. Samme er det med spagetti som er æsj, men lager vi vanlig spagetti med pølsebiter og kjøttboller så er det æsj.

Jeg er nok ikke der at jeg presser dem, da jeg lar mor i huset ha siste ordet. Men jeg oppfordrer de definitivt til å smake på det de ikke har smakt før og sier de ikke liker, fordi det ser sånn eller sånn ut.

Ha en fin helg :)

Skriv en ny kommentar

stepappahjerte

stepappahjerte

29, Sandefjord

I 28 år har jeg levd livet, ingen bekymringer og ingen til å ta hensyn til. Men da jeg møtte min Tinder Superlike mot sloten av året i fjor, visste det seg at ting skulle endre seg ganske så mye. Får med seg i bagasjen hadde hun 2 barn på 6 og 8 år. Så ja her er grunnlaget for denne bloggen.

Kategorier

Arkiv

hits